Kompletní technologická řešení a servis baterií
4. 11. 2021

Společnost Alkal Baterie spol. s r.o. působí na trhu již od roku 1995. Za dobu svého trvání Firma Alkal Baterie obdržela řadu certifikátů, mimo jiné i ISO 9001, 14001 a 18001. Již více než 10 let spolupracujeme s firmou Pars nova a.s. Šumperk. Naše spolupráce vznikla na společných projektech, jako jsou baterie Hoppecke a SAFT do vozů typu Ampz 143, Ampz 146, Bmz 241, Bmz 245, WRmz 815 a také A 149, AB 349, B 249, BDs 449. U všech baterií byla provedena kapacitní zkouška a následný servis, nebo případná výměna. Při požadavcích na baterie vycházíme zákazníkovi maximálně vstříc, reagujeme na okamžitou potřebu, zaručujeme servis 24/7, který jsme schopni provádět přímo u zákazníka. Naši firemní specialisté a servisní technici mají řadu zkušeností a znalostí v oblasti baterií a neustále procházejí procesem sebevzdělávání. Zajišťujeme také zpětný odběr starých baterií, které s ohledem na životní prostředí ekologicky likvidujeme.
Obchodní a servisní spolupráce s firmou Pars se zintenzivnila po té, co se firma Pars stala součástí koncernu Škoda.
Další činností společnosti Alkal jsou dodávky kol – monobloků do podvozků železničních vozů pro osobní přepravu ČD, které Pars Šumperk, jako jeden z opravců Českých drah a.s., servisuje a opravuje. Pro kola typu a průměru 920 vzor 429 naše firma zřídila v prostorách Pars Šumperk konsignační sklad (pojistnou zálohu), ze kterého může Pars v případě potřeby okamžitě čerpat. Do budoucnosti připravujeme spolupráci dodávky kol průměr 920 vzor BA 005, které jsou přizpůsobeny rychlosti pro modernizované vozové jednotky do 160 km hod.
Kooperujeme také na dodávkách v oblasti elektromechanických náhradních dílů na ŽKV (železniční kolejová vozidla), jako jsou: izolátory, přístroje na hnací vozidla, pružiny do podvozků apod.
S vedením firmy Pars se projevuje hlavně při společném řešení problémů.
Velmi si vážíme spolupráce s firmou Pars nova a.s. Šumperk, snažíme se maximálně vyhovět všem jejich požadavkům v souladu s našimi i jejich firemními hodnotami.